2020. március 10. (kedd) 18:10

Koronavírus: 1/2020.sz. Rektori-Kancellári utasítás

Figyelemmel arra, hogy 2020. március 4-én igazoltan Magyarországon is megjelent a COVID-19 vírus (koronavírus), ezért a járvány elterjedésének megelőzése érdekében a Miskolci Egyetemen az alábbi intézkedéseket rendeljük el, amely kiterjed az Egyetemmel közalkalmazotti, megbízási, illetve hallgatói jogviszonyban álló minden egyetemi polgárra.

 

1/2020.sz. Rektori-Kancellári utasítás

 

1. Kötelezzük azokat a hallgatókat, és munkatársakat, akik jelenleg külföldön tartózkodnak - akár hivatalos úton, akár magánúton -, hogy hazatérésük után 14 napig maradjanak távol az Egyetem épületeitől, rendezvényeitől (otthonmaradásuk igazolt távollétnek számít) és haladéktalanul értesítsék hallgatók esetében az illetékes dékáni hivatalt, BBZI igazgatót, munkatársak esetében a közvetlen munkahelyi felettest (munkairányítót).

2. Elrendeljük, hogy a mai naptól az egyetemi hallgatók és munkatársak – 2020. május 31-ig illetve visszavonásig – nem utazhatnak külföldre. Ezzel a szabályozással összhangban, kérem az oktatókat, hogy külföldi konferencia-részvételüket lemondani szíveskedjenek.

3. Egyetemünkön rendezendő konferenciákat, egyéb rendezvényeket – 2020. május 31-ig illetve visszavonásig – kérjük lemondani. Ide értendő minden központilag, gazdálkodási egység, szervezeti egység, valamint Hallgatói Önkormányzat és annak részönkormányzatai, Szakszervezet által szervezett programok, pl. Állásbörze, Miskolci Egyetemi Napok.

4. Elrendeljük a Szépkorúak Akadémiája előadásainak felfüggesztését is 2020. május 31-ig illetve visszavonásig.

5. Nagyobb létszámot (30 főt) meghaladó eseti bérbeadás sem lehetséges 2020. május 31-ig illetve visszavonásig.

6. Külföldről érkező vendégek fogadása 2020. május 31-ig illetve visszavonásig nem lehetséges, kérjük a tervezett látogatásokat későbbre átütemezni.

7. Az Egyetemen az oktatás továbbra is változatlanul, a jelenlegi formában biztosított, tanórák nem maradnak el. Kérjük azonban az oktatókat, hogy az esetleges távoktatásra szíveskedjenek felkészülni.

8. Felhívjuk az Egyetem Professor Emeritus/Emerita címmel rendelkező oktatóit, továbbá minden olyan munkatársat, akinek a kora vagy egészségi állapota miatt az új koronavírus az átlagosnál magasabb kockázatot jelent, hogy kerülje a közösségi alkalmakat, szüneteltesse oktatói tevékenységét, és erről tájékoztassa közvetlen munkahelyi felettesét (munkairányítóját).

9. Kérjük, hogy akik pályázati/projektben foglalt kötelezettségüknek nem tudnak eleget tenni a (pl. külföldi kiutazás tilalma, a partnercég nem fogad, rendezvények elmaradása miatt, stb.) haladéktalanul tájékoztassák erről a Pályázati és Elszámolási Osztályt és saját pályázati kapcsolattartójukat.

10. Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Egyetem minden mosdójában található fertőtlenítőszer. Az egyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy a járványt elkerülje, maradéktalanul betartjuk a hatósági előírásokat. A takarítószolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a mosdókat, kézmosókat, kilincseket illetve egyéb érintett területeket fokozottan fertőtlenítsék.

11. Emlékeztetjük az egyetemi polgárokat az alapvető higiéniai szabályok betartására. Felhívjuk a figyelmet továbbá, hogy egyetemi polgárhoz méltó módon tájékozódjanak és higgadtan kezeljék az új koronavírus terjedésével járó fokozott társadalmi érzékenységet.

12. Felhívjuk valamennyi gazdálkodási egység vezetőjét, hogy készítsen nyilvántartást a jelenleg külföldön tartózkodó hallgatókról, munkatársakról. A nyilvántartás tartalmazza legalább a következőket: név, külföldi tartózkodás helye, kezdete, vége, célja.

13. Kérjük, hogy kövessék folyamatosan nyomon a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapját, amely ingyenesen hívható zöldszámot hozott létre a lakossági megkeresések megválaszolása érdekében:

06-80-277-455
06-80-277-456

Ha bárkinek egyéb kérdése merül fel, vagy a koronavírus valamely tünetét tapasztalja magán, valamint ha nemrégiben tért haza fertőzött területről, kérjük telefonon értesítse háziorvosát, valamint a Miskolci Egyetem Egészségügyi Szakmai és Módszertani Központját, Dr. Felszeghi Sára főorvos asszonyt, +36-46-565-391-es telefonszámon.

Kérjük a gazdálkodási egység vezetőket, hogy amennyiben a vírusfertőzés gyanúja felmerült valamely hallgatónál vagy munkatársnál azt haladéktalanul jelentsék a koronavirus@uni-miskolc.hu e-mail címre. A fertőzéssel vagy eljárásrenddel kapcsolatban felmerülő esetleges kérdéseiket is kérjük ezen e-mail címre megküldeni szíveskedjenek.

Kérjük továbbá a munkahelyi vezetőket, hogy a munkairányításuk alatt lévő munkatársakat jelen utasításról haladéktalanul tájékoztatni szíveskedjen.

A járványügyi helyzet változása esetén haladéktalanul tájékoztatást adunk, ezért kérjük, hogy az egyetemi kommunikációs felületeket kísérjék figyelemmel.

Miskolc, 2020. március 10.

 



Prof. Dr. Torma András
rektor
                              Prof. Dr. Deák Csaba
kancellár

Melléklet


Ezt a levelet a Kancellária Hivatal kérésére az Informatikai Szolgáltató Központ küldte ki.

További információ a kommunikacio@uni-miskolc.hu e-mail címen kérhető.

Vissza