2022. március 31. (csütörtök) 12:58

Fulbright Ösztöndíjak 2023-2024

fulbright2324.jpg

A Fulbright Bizottság az idén az alábbi kategóriákban hirdet ösztöndíjakat a 2023-2024-es tanévre az Egyesült Államokba:

 

Végzős hallgatók, doktoranduszok számára Fulbright Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak

Továbbtanulási / kutatási lehetőség a 2023-2024-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2022. július 31-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. A pályázók az Egyesült Államok bármelyik egyetemét választhatják. Az ösztöndíj időtartama 5-9 hónap. Aktív hallgatói jogviszony nem szükséges és a jelentkezésnek nincs felső korhatára. Pályázati anyag és online jelentkezés: https://www.fulbright.hu/posztgradualis-hallgatoi-osztondijak/ Jelentkezési határidő: 2022. május 16.  

Szakmai továbbképzés Humphrey Ösztöndíj

Szakmai továbbképzéssel kombinált egy éves tanulmányi program a 2023-2024-es tanévben a program által felkínált amerikai egyetemen. Ajánlott: A közszolgálat iránt elhivatott szakemberek számára, akik szakmai tapasztalataikat szeretnék bővíteni. Pályázati anyag és online jelentkezés: https://www.fulbright.hu/humphrey-osztondij/ Jelentkezési határidő: 2022. május 16.  

Magyar mint idegen nyelv oktatók számára Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Program

Fokozatot nem adó, gyakorlattal egybekötött tanulmányi program magyar mint idegen nyelv oktatók számára, a 2023-2024-es tanévben  az Indiana University-n. Pályázati anyag és online jelentkezés: https://www.fulbright.hu/hungarian-language-teaching-assistant/ Jelentkezési határidő: 2022. május 16.  

Egyetemi oktatók számára Fulbright Oktatói ösztöndíjak

Oktatási lehetőség a 2023-2024-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2022. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 1 vagy 2 szemeszter. Pályázati anyag és online jelentkezés: https://www.fulbright.hu/oktatoi-osztondijak/ Jelentkezési határidő: 2022. október 17.  

Egyetemi / ELKH kutatók számára Fulbright Kutatói ösztöndíjak Kutatási lehetőség a 2023-2024-es tanévben bármely tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában 2022. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai akkreditált intézmény meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3 – 5 hónap. Pályázati anyag és online jelentkezés: https://www.fulbright.hu/kutatoi-osztondijak/ Jelentkezési határidő: 2022. október 17.  

Kutatók / Oktatók számára számára EU-USA témakörben Fulbright-Schuman Program

Kutatói (pre-doctoral / post-doctoral) és oktatói ösztöndíjak az Európai Bizottság és az Amerikai Egyesült Államok közös finanszírozásában. Pályázni bármely tudományterületen lehet, a pályázat témájának szorosan kapcsolódnia kell az Európai Unió működéséhez, politikájához, és/vagy az Európai Unió és az Egyesült Államok transzatlanti kapcsolataihoz. Pályázati anyag és online jelentkezés: https://www.fulbrightschuman.eu/ Jelentkezési időszak: 2022. szeptember 15 - december 1.  

Rövid ösztöndíj amerikai szakember meghívására Fulbright Senior Specialist Program

Lehetőség amerikai szakember/kolléga meghívására rövidebb időszakra (maximum 42 nap). Szemináriumok, előadások, workshop-ok, konzultációk, tanterv kidolgozása, fejlesztése, együttműködés kialakítása, folytatása céljából. Az Amerikai Külügyminisztérium fedezi a költségek egy részét (utazási költségek, napidíj), a fogadó intézmény biztosítja a szállást, napi étkezést, belföldi utazási költségeket. Pályázati anyag és online jelentkezés: https://www.fulbright.hu/fulbright-specialist-program/ Jelentkezési határidő: folyamatos, de legkésőbb 3 hónappal az ösztöndíj kezdete előtt  

Rövid ösztöndíj amerikai oktató meghívására Fulbright Intercountry Lecturing Program

Lehetőség európai országban oktató amerikai Fulbright ösztöndíjas meghívására magyar intézmények számára. Pályázati anyag és jelentkezés: https://www.fulbright.hu/fulbright-intercountry-lecturing-program/ Jelentkezési határidő: folyamatosan

Vissza