2019. december 7. (szombat) 15:58

CEEPUS pályázati felhívás

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2019/20. TANÉVRE

CEEPUS PROGRAM (CENTRAL EUROPEAN EXCHANGE PROGRAMME FOR UNIVERSITY STUDIES) 

keretén belül több hálózati projekt is működik az egyetemen, amelyek a Gépészmérnöki és Informatikai Kar oktatói és hallgatói részére kínálnak 1-5 hónapos ösztöndíj lehetőségeket  közép- és délkelet-európai partneregyetemeken. 

Csak arra az egyetemre lehet esélyesként pályázni a hálózaton belül, ahová a Miskolci Egyetem fogadási helyet kapott. A más egyetemre benyújtott pályázat elfogadása bizonytalan. 

CEEPUS program általános ismertetője és a pályázati felhívás megtalálható az alábbi linkeken:   Miskolci Egyetem:   ………………………………………………

Tempus Közalapítvány/Ceepus Nemzeti Iroda:    link

A programról általános információ kérhető a Tudományos és Nemzetközi Rektorhelyettesi Titkárságon  (intézményi Ceepus koordinátor: Szőke Edit, A/4 ép. I. em. 108.szoba, tel. 46-565111/2276 mellék,  rekszoke@uni-miskolc.hu  ). 

Az egyéni mobilitási ösztöndíj pályázat beadási határideje hallgatók és oktatók részére: 

2019. június 15. (őszi félévre)

2019. október 31. (tavaszi félévre)

A pályázatokat a Központi CEEPUS Iroda honlapján kell  kizárólag  on-line feltöltéssel beadni. 

Lehetőség van hálózaton belüli vagy azon kívüli freemover pályázat beadására a tavaszi félévre, ennek határideje: Minden év  november 30. Freemover-ként kiutazás csak a 2. félévben lehetséges. A pályázathoz csak a hallgatóknak mellékelni kell a Letter of Acceptance (fogadó egyetemtől) és a Letter of Recommendation (küldő egyetemtől) dokumentumokat.A freemover pályázatokat is a http://www.ceepus.info honlapon a mellékletek feltöltésével kell on-line beadni. 

AZ EGYÉNI MOBILITÁSI  PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA A KÖZPONTI CEEPUS IRODA HONLAPJÁN 2 LÉPCSŐBEN TÖRTÉNIK:

-          REGISZTRÁCIÓ

-          A KAPOTT JELSZÓ BIRTOKÁBAN A PÁLYÁZAT FELTÖLTÉSE

A pályázat elfogadásáról a pályázók értesítést kapnak a fogadó ország CEEPUS Nemzeti Irodájától (Letter of Award )  július folyamán. Az elektronikus rendszerben folyamatosan nyomon követhető, hogy a pályázat elbírálása melyik szakaszban tart. Ha a fogadó ország Ceepus Nemzeti Irodája jóváhagyta a pályázatot, a nyertes pályázónak ugyanebben a rendszerben el kell fogadnia a program feltételeit, ezáltal kerül pályázata az „Accepted by Applicant” státuszba. Nagyon fontos, hogy ezt minden pályázó megtegye, ez alapfeltétele később az ösztöndíj kifizetésének. Az ösztöndíjat a fogadó egyetem fizeti. 

A hálózatokon belüli konkrét pályázati lehetőségekről és a külföldi partneregyetemekről az alábbi hálózati koordinátorok adnak felvilágosítást: 

Hálózat száma Koordinátor Tanszék
HR-108RO-13RO-58 Dr. Varga Gyula (Gyártástudományi Int.)  (46) 565-111/15-21,  gyulavarga@uni-miskolc.hu 

 

SK-67 Dr. Kundrák János (Gyártástudományi Int.)   (46) 565-111/15-83,  kundrak@gold.uni-miskolc.hu 

 

               A 2019/20. tanévben megpályázható helyek: A PÁLYÁZAT BEADÁSA ELŐTT FELTÉTLENÜL KONZULTÁLJANAK AZ INTÉZETI KOORDINÁTORRAL  RO-58 DR. VARGA GYULA 

FINAL OUTGOING TRAFFIC TO student short term student teacher short term excursion
participating unit month person month person month person month person
Technical University of Cluj-NapocaMachine Building Faculty - Department of Manufacturing EngineeringProf. eng. MSc. PhD. SORIN-DUMITRU GROZAV         2(A: 0)(F: 2) 2(A: 0)(F: 2)    
Slovak University of Technology in BratislavaFaculty of Materials Science and Technology STUAssoc. Prof. PhD. Ladislav Morovic         1(A: 0)(F: 1) 1(A: 0)(F: 1)    
TOTAL 0(A: 0)(F: 0) 0(A: 0)(F: 0) 0(A: 0)(F: 0) 0(A: 0)(F: 0) 3(A: 0)(F: 3) 3(A: 0)(F: 3) 0(A: 0)(F: 0) 0(A: 0)(F: 0)
 

RO-13 DR. VARGA GYULA 

FINAL OUTGOING TRAFFIC TO student short term student teacher short term excursion
participating unit month person month person month person month person
Institute of Technology and Business in Ceske BudejoviceFaculty of TechnologyIng.,Ph.D., Marta Harnicárová     1(A: 0)(F: 1) 1(A: 0)(F: 1)        
University of MontenegroFaculty of Mechanical EngineeringPhD jelena jovanovic         1(A: 0)(F: 1) 1(A: 0)(F: 1)    
TOTAL 0(A: 0)(F: 0) 0(A: 0)(F: 0) 1(A: 0)(F: 1) 1(A: 0)(F: 1) 1(A: 0)(F: 1) 1(A: 0)(F: 1) 0(A: 0)(F: 0) 0(A: 0)(F: 0)
 

 HR-108 DR. VARGA GYULA 

FINAL OUTGOING TRAFFIC TO student short term student teacher short term excursion
participating unit month person month person month person month person
VŠB – Technical University of OstravaFaculty of Mechanical Engineering, Department of Machining and AssemblyProf., Ph.D., MSc. Robert CEP     1(A: 0)(F: 1) 1(A: 0)(F: 1)        
Tomas Bata University in ZlínFaculty of TechnologyM.Sc., Ph.D. Jitka Badurova     1(A: 0)(F: 1) 1(A: 0)(F: 1)        
University of ZagrebFaculty of Mechanical Engineering and Naval ArchitectureProf.dr.sc Mladen Šercer     2(A: 0)(F: 2) 2(A: 0)(F: 2)        
Technical University of Cluj-NapocaDepartment of Engineering and Technologic ManagementProfessor Nicolae UNGUREANU         1(A: 0)(F: 1) 1(A: 0)(F: 1)    
TOTAL 0(A: 0)(F: 0) 0(A: 0)(F: 0) 4(A: 0)(F: 4) 4(A: 0)(F: 4) 1(A: 0)(F: 1) 1(A: 0)(F: 1) 0(A: 0)(F: 0) 0(A: 0)(F: 0)
 

 SK-67 DR. KUNDRÁK JÁNOS 

FINAL OUTGOING TRAFFIC TO student short term student teacher short term excursion
participating unit month person month person month person month person
Technical University in KošiceTechnical University of Košice, Department of Technology and Materials, Fac. of Mechanical Engineeringprof.Ing. CSc. Ildiko Mankova     1 1 1 1    

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI  FELTÉTELEK  HALLGATÓK ESETÉN: 

• alapképzéses hallgatók esetében: 2 lezárt félévvel rendelkezik a kiutazáskor

• aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezik  a pályázat beadása és a tervezett kinntartózkodás ideje alatt is

• CEEPUS országbeli állampolgár

• az adott hálózat  koordinátora támogatja a pályázatát. 

Hallgatói mobilitás célja: Kötelező minimum részképzési idő diplomatervezők és PhD hallgatók esetében 1 hónap, alsóbb évesek esetében min. 3 hónap.A féléváthallgatás alatt kreditek megszerzése kötelező (min. 15 / félév), ezek elfogadásáról hazaérkezés után a kari Kreditátviteli és/vagy Tanulmányi Bizottság dönt. 3 hónapos tartózkodás alatt a krediteket nem lehet megszerezni, ezért a pályázóknak azt javasoljuk, hogy  4 hónapra pályázzanak, ha részképzésen akarnak részt venni. 

A pályázat beadása előtt alaposan át kell tanulmányozni a fogadó egyetem honlapját (oktatás nyelve, meghirdetett idegennyelvű kurzusok, a fogadóegyetem speciális jelentkezési feltételei, jelentkezési határidő, beküldendő dokumentumok, kontakt személy). 

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY HONLAPJA 

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI FELTÉTELEK 

ÁLTALÁNOS PÁLYÁZATI  FELTÉTELEK  OKTATÓK ESETÉN:

• főállású egyetemi vagy főiskolai oktatói status• saját állampolgárságával megegyező országba nem utazhat

•  nem CEEPUS országok állampolgárai is jogosultak a részvételre, amennyiben rendelkeznek az ún. „Equal Status” dokumentummal (pl. tartózkodási engedéllyel)

• az adott hálózat  koordinátora támogatja a pályázatát. 

Az oktatói mobilitás célja: vendégoktatás a partner intézményben (min. 5 munkanap, min. 6 tanítási óra vagy konzultáció). Közös képzési program kidolgozására utazó oktató esetén min. 4 óra. Az oktatási tevékenységet össze lehet kötni kutatással, konferencián való részvétellel, de ez nem lehet kizárólagos cél. 

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY HONLAPJA

HA EGY HELYRE TÖBB JELENTKEZŐ IS VAN, A PÁLYÁZATOK FELTÖLTÉSÉT A CEEPUS ON-LINE RENDSZERBE EGY INTÉZETI KIVÁLASZTÁS ELŐZI MEG. A CEEPUS PÁLYÁZATOT AZ INTERNETRE MÁR CSAK AZOK A HALLGATÓK/OKTATÓK TÖLTHETIK FEL, AKIKET AZ INTÉZET  KIVÁLASZTOTT. ENNEK  AZ ELŐSZELEKCIÓNAK A PÁLYÁZATI FELTÉTELEIT AZ ADOTT INTÉZET (ANNAK CEEPUS KOORDINÁTORA) TESZI KÖZZÉ. 

Az intézeti szelekcióhoz az alábbi pályázati anyag beadása ajánlott: 

HALLGATÓK ESETÉN:

  1. lezárt félévekről index másolat
  2. nyelvvizsga bizonyítvány
  3. min. 1/2 oldalas idegennyelvű motivációs levél
  4. igazolás egyéb szakmai (TDK) vagy kiegészítő (HÖK) tevékenységről 

OKTATÓK ESETÉN:

  1. oktatási munkaterv

Ez a pályázati anyag csak az intézeti  előszelekcióra vonatkozik. A konkrét Ceepus mobilitási hely megpályázásához a www.ceepus.info elektronikus rendszert kell használni. 

Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a pályázat elbírálásánál figyelembe  veszik a pályázó hátrányos helyzetét. Hátrányos helyzetűnek tekinthető, aki:

  • árvaellátásban részesül
  • fogyatékossággal él
  • tartósan beteg
  • speciális étkezési igényű
  • akit az intézmény egyéb okból hátrányos helyzetűnek minősített (pl. szociális ösztöndíjban részesül).

Előnyben részesíthető, aki még korábban nem részesült Ceepus ösztöndíjban. 

Ösztöndíjak: A nyertes pályázók a fogadó ország Ceepus Nemzeti Irodája értesíti az ösztöndíj elnyeréséről.  Ezután a Ceepus elektronikus rendszerben el kell fogadni a Ceepus programban való részvételt és feltételeket, ekkor kerül a pályázat az „Accepted  by applicant” státuszba. Ez nagyon fontos lépés, mert az ösztöndíjat a fogadó egyetem csak annak a pályázónak tudja kifizetni, akinek a pályázata az „Accepted”’ státuszban van.

Az ösztöndíj nagysága országonként különböző, a pontos összegek megtalálhatóak a Központi Ceepus Iroda honlapján (www.ceepus.info)

Vissza