2018. július 10. (kedd) 10:23

Költözés

Egy nagyobb folyamat részeként ki kellett költöznünk a 2. épületszárnyból.

Nem egyedüliként vagyunk érintve a költözést illetően, de ettől függetlenül sajnáljuk, hogy 3 laborhelyiséget, a könyvtárunkat és az ottani irodáinkat is teljesen ki kellett üríteni. Az irodákat kicsit átcsoportosítottuk, így az összes kolléga elfér az 1. szárnyban, valamint az 1. irodában a könyvtárnak egy kicsinyített változatát alakítottuk ki. A régi könyvtárunkban előszeretettel tartottuk az intézeti értekezleteket, TDK konferenciákat, fogadtuk az ipari kapcsolatokat, egy kellemes, szépen berendezett helyiség volt. Jelenleg ilyen célra nincsen sajnos helyiségünk. A 3 laboratórium asztalait, berendezéseit elbontottuk, szétszedtük.

Jó sok széket felpakoltunk

Kényelmetlen gurulós irodaszékeket békán szállítani, de megoldottuk (csak a munkavédelem meg ne lássa)

A VII. Védelmek laborítórium gyakorlatilag az I. laboratóriumba lett áthelyezve, a VIII. Megújuló energiaforrások laboratórium pedig a C2-es épületben került kialakításra.

Az 1. Védelmek laboratórium

Az 1. laborba költöztettük a Védelmek laboratóriumot, még sok a munka vele...

 Az

A C2-es épületben alakítottuk ki a Megújuló energiaforrások laboratóriumot

Az utolsó labor berendezése, asztalai jelenleg egy raktár helyiségbe került, de reméljük, hogy lesz lehetőségünk valahol újra labort építeni belőle, mert értékes, jó minőségű laborasztalokról van szó. Mivel ezekben a laborokban rengeteg beépített szekrény volt, telis tele műszerekkel, a nehézkes elhelyezés miatt jelentős selejtezésre is sor került. A folyamat még most is tart, valóban rengeteg műszerről, gépről van szó.

Építettünk szép salgó polcot

A műszerek, berendezések egy része a raktárban felállított polcokra lesznek elhelyezve

Az új laborok bekötése, üzembe helyezése, valamint a műszerpakolás még sok munkát kíván tőlünk, amelyet igyekszünk a nyáron befejezni, hogy az őszi félévben már ne ezzel kelljen foglalkozni.

Vissza