2018. szeptember 18. (kedd) 10:25

Kollégáink a Magastátrában jártak konferencián

Dr. Bodnár István és Iski Patrik kollégáink a 3rd International Conference on Engineering Sciences and Technologies elnevezésű konferencián vettek részt.

A Nemzetközi mérnöki tudományok és technológiák konferencia idén 3. alkalommal került megrendezésre. Hivatalos neve: 3rd International Conference on Engineering Sciences and Technologies, vagy röviden ESaT konferencia. Az első két ESaT konferencia 2015-ben és 2016-ban volt. Intézetünk két kollégája, Dr. Bodnár István egyetemi adjunktus és Iski Patrik műszaki szolgáltató vettek részt az idén a Magastátrában rendezett konferencián. A Miskolci Egyetemet további intézetek, tanszékek kollégái, valamint hallgatók is képviselték.

 _DSC0135.JPG

A kollégák gyalog közelítették meg a konferencia helyszínét. (Persze csak a kirándulás alkalmával.)

_DSC0315.JPG

The Treetop walk Bachledka ilyen gyönyörű kilátást biztosított a kirándulóknak. A kollégák balról jobbra: Dr. Bodnár István egyetemi adjunktus, Szaszák Norbert tanársegéd (ÁHT), Dr. Bencs Péter tanszékvezető, egyetemi docens (ÁHT), Iski Patrik műszaki szolgáltató.

_DSC0323.JPG

Iski Patrik műszaki szolgáltató és Koós Dániel MSc-s hallgató az előbb említett kilátóban. Dani a tériszonya ellenére hősiesen helytállt még ilyen magasságokban is.

_DSC0208.JPG

Koós Dániel előadása: Solar simulator development for small size solar cell measurements. Ehhez a témához készült természetesen eszköz is, úgyhogy valós mérési eredményeket tudott bemutatni a kolléga a prezentációjában.

_DSC0205.JPG

Bodnár István kolléga előadása: Examination of electricity production loss of a solar panel in case of different types and concentration of dust. Ez az előadás is valós mérési eredményeket mutatott be, hosszadalmasan tesztelték, hogy a különböző szennyezősédek miként befolyásolják a napelem teljesítményét.

Iski Patrik kolléga előadásáról nem készült fotó, de az ő témája Characteristic determination of solar cell by numeric simulation and laboratory measurement. Számítógépes szimuláció és laboratóriumi mérés eredményéről számolt be a napelem cella karakterisztikáját illetően.

A konferenciáról bővebb információ a konferencia honlapján olvasható: http://www.esat-conference.com

Vissza