2023. október 27. (péntek) 12:00

Tanulmányi kirándulás a Ferrari gyárba és Múzeumba

MĂşzeum-.jpgA Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának gépész, formatervező, logisztikus és járműgépész hallgatóiból álló 30 fős csoporttal és két kísérő-szervező oktatóval tanulmányi kiránduláson vettünk részt 2023.10.24-27 között. Az utazás fő célja a Ferrari gyár és Múzeum megtekintése volt Maranelloban.

Immáron másodjára vittünk el hallgatókat külföldre, amikoris a szakmai programot kulturális programokkal is bővítettük. Az a tapasztalatunk, hogy a szakmai inspiráció mellett a hallgatók igényei kiterjednek a helyi kultúra megismerésére is. Olaszországban ezek figyelembevételével egészítettük ki a szakmai programot az üvegfúvó műhely megtekintésével Muranoban, a csipkegyártás műhelytitkainak megismerésével Buranoban, és végezetül egy városnézéssel Velencében. Ez utóbbi az Ipari termék és formatervező szakos hallgatók aktuális tanulmányaihoz adott szellemi támogatást. Az élményeket tekintve is igen intenzívre sikeredett program nem csak tanulmányi, hanem közösség építési szempontból is nagyon sikeres volt. Elsősorban a hallgatói visszajelzések arra inspirálnak minket, hogy folytassuk szervezési munkánkat, minél több hallgatót juttassunk el olyan cégek, műhelyek közelébe, melyeket egyénileg, önállóan soha nem láthatnának.

Köszönjük azokat a támogatásokat, melyek lehetővé tették a hallgatók számára, hogy életre szóló élményben legyen részük.

Motor-.jpg

Vissza