Minőségbiztosítás

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar kiemelt feladatának tekinti a minőség folyamatos biztosítását mind oktatási, mind kutatási feladatainak ellátása során.
A Gépészmérnöki és Informatikai Kar a Miskolci Egyetem által elfogadott és működtetett UNI-EFQM rendszert és a Magyar Akkreditációs Bizottság ESG követelményrendszerét párhuzamosan alkalmazza szervezeti önértékeléséhez. Az ESG követelményrendszere a www.mab.hu honlapon, míg az EFQM elemei és módszertana a Miskolci Egyetem központi honlapjáról a Minőségbiztosítás linken érhető el. A működést meghatározó szabályok a Dokumentumok/Szabályzatok linken találhatóak.

A Gépészmérnöki és Informatikai Karon a minőségbiztosításért a Minőségbiztosítási és Értékelési Bizottság felelős, szorosan együttműködve a kar oktatási dékánhelyettesével. A Minőségbiztosítási és Értékelési Bizottság elnökét és tagjait a Kari Tanács választja meg és a kar dékánja bízza meg. A Minőségbiztosítási és Értékelési Bizottság elnöke és a kar oktatási dékánhelyettese képviseli a kart a Miskolci Egyetem Minőségbiztosítási Bizottsági (MBB) ülésein és tartja a kapcsolatot az intézmény minőségbiztosításának operatív működtetéséért felelős Minőségbiztosítási Iroda (MBI) referenseivel.

Minbiz_szervezeti felĂŠpĂ­tĂŠs_1.jpg