Tudományos Diákköri (TDK) munka és eredményei

 A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán nagy hagyománya van a Tudományos Diákköri tevékenységnek. Karunk oktatói, kutatói az oktatási tevékenység mellett sok időt és energiát fordítanak a hallgatók diákköri munkájának segítésére, konzultálásra, szervezésre. Rendszeresen bevonják kutatómunkájukba a hallgatókat, melynek eredményeit több fórumon is bemutatják. Ezek közül a hallgatók számára legkiemelkedőbb esemény a Tudományos Diákköri Konferencia, amely mind az őszi, mind a tavaszi félévben megrendezésre kerül. A dolgozatok beadása az őszi félévben általában október végén történik, a tavaszi félévben általában április elején. Az I. helyezést elérteknek lehetőségük van benevezni a kétévente (tavaszi félévben) megrendezendő Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), melynek minden alkalommal más-más felsőoktatási intézmény ad otthont. A Tudományos Diákköri dolgozatokkal szemben elvárás, hogy tananyagon felüli ismereteket dolgozzon fel 20-50 oldal terjedelemben. A dolgozatokat két példányban kell leadni. A leadott dolgozatokat a témát gondozó intézet vezetője által felkért bírálók szövegesen elbírálják, kiemelik a dolgozat előnyeit, hátrányait. A végleges pontszámot a témát gondozó intézet vezetője adja az írásos bírálatok alapján; ezek a pontszámok 80%-kal beszámítanak a végeredménybe. A maradék 20% a TDK konferencián történő előadás alapján dől el. Hallgatóink évről évre szép sikereket érnek el nemcsak az egyetemi megmérettetés során, hanem az OTDK-n való részvételen is. A rendszeres és eredményes tevékenység elismeréseképpen a legsikeresebb hallgatók Pro Scientia éremben és jutalomban részesülnek, melyet a Gépészmérnöki Karon 1990 óta hét fő nyert el. A különböző szintű TDK konferenciákon díjazottak figyelemreméltó pénzjutalomban is részesülnek. A Gépészmérnöki és Informatikai Kar sokszínűsége számos lehetőséget kínál a hallgatók bevezetésére a szakma, a tudomány rejtelmeibe, önálló tevékenység végzésére a tudományos diákköri keretek között. A technikatörténet kimeríthetetlen lehetőségeket kínál a mai technika és tudomány eredményeihez vezető utak megismerésére, bemutatva a mindig újra, az új ismeretek ipari hasznosítására irányuló törekvéseket. Számos tudományág későbbi művelésére is kedvet kapnak tdk-saink, megalapozva ezzel sikeres munkahely választásaikat is. Az idegennyelvű szakirodalom áttanulmányozása révén pedig a témába vágó szakszavakat is elsajátíthatják a tudományos diákköri munkában résztvevők. A Miskolci Egyetem idén kiterjeszti szárnyait a középiskolákra is, ezért szívesen várunk olyan diákokat, akiket érdekel a kutatómunka. A középiskolások számára a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara az alábbi konkrét témákat kínálja fel.

2019. évi tavaszi intézményi Tudományos Diákköri Konferencia határidői:

Elektronikus jelentkezés határideje:
2019. március 19-ig (kedd) (www.tdk.uni-miskolc.hu)
Jelentkezési adatlap leadása határideje legkésőbb 2019. március 20-ig (szerda), C/1. ép. I. em. GÉIK Dékáni Hivatal.

Rezümé megküldése elektronikus formában (gkdh4@uni-miskolc.hu):
2019. április 02. (szerda) (Rezümé MINTA!!!)
Dolgozat beadási határideje 2 példányban: 2019. április 09. (kedd) (leadási helyszín: Dékáni Hivatal C/1. ép. I.em., e-mail-en és PDF formátumban: gkdh4@uni-miskolc.hu)

Intézményi TDK konferencia ideje:
2019. április 24. (szerda) 14.00 óra

Programfüzet, 2019. tavasz

Kari Záróünnepség:
2019. május 06. (hétfő) 11.00 óra

A tervezett szekciók:
A szekció pontos neve később kerül meghirdetésre.

Tudnivalók a jelentkezéshez:

Az elektronikus jelentkezés menete:
1. A jelentkezéshez keresse fel a http://www.tdk.uni-miskolc.hu oldalt!
2. Válassza a Regisztráció menüpontot!
3. Adja meg az e-mail címét (kétszer) és egy választott jelszót (kétszer)!
4. Hamarosan az e-mail címére kapni fog egy regisztrációs levelet. A regisztráció aktiválásához kattintson a benne szereplő linkre 72 órán belül!
5. Amennyiben sikeres volt a regisztráció, a http://www.tdk.uni-miskolc.hu oldalon válassza a Bejelentkezés menüpontot, ahol az e-mail címével és a választott jelszavával be tud lépni. (Természetesen a tavalyi regisztráció idén is érvényes.)
6. Menjen az Online jelentkezés menüpontra, adja meg a saját- és a TDK-dolgozata adatait. A kitöltött jelentkezési lapot kinyomtatva és aláírva adja le a kari TDK felelősnek.
FONTOS a jelentkezési lapon kívül e-mail-en küldje el a dolgozatának egy oldalas absztrakját (Rezümé).
A jelentkezés határideje: 2019. március 19. (kedd)! (Ezt követően az online rendszer lezár.)!!!!!!
7. Ne felejtse el, hogy a későbbiekben, a dolgozat elkészülése után a Dolgozat feltöltés menüpontban kötelező a dolgozatot feltölteni PDF formátumban a http://www.tdk.uni-miskolc.hu oldalon!
8. A dolgozatot 2 példányban a kari beadási határidőt figyelembe véve a kar hirdetményének megfelelő helyen kell leadni.
9. Az e-mail címén kívül utólag is mindent módosíthat adatain az Adatmódosítás menüpont alatt. Ha a jelentkezésén módosítana, válaszza ki a Jelentkezések között a dolgozatát és kattintson a Módosítás gombra.

Letöltések

ADATLAP: Azt kell leadni, ami a TDK honlapra kerül feltöltésre (www.tdk.uni-miskolc.hu)
Minta! Rezümé/összefoglaló (.doc formátum)
TDK dolgozat elölapja (.doc formátum)

OTDK hírek: http://otdk.hu/hu/aktualis 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2018. évi őszi TDK időpontok

A 2018. évi őszi TDK versenyre való elektronikus jelentkezés határideje: 2018. október 01. (hétfő) (www.tdk.uni-miskolc.hu) (papír alapon aláírva, leadási helyszín: C/1. ép. I. em.)

A rezümé megküldésének határideje: 2018. október 24. (szerda) a csatolt minta alapján a gkdh4@uni-miskolc.hu e-mail címre)

A dolgozat beadási határideje 2 példányban: 2018. november 09. (péntek) (leadási helyszín: C/1. ép. I. em. és e-mail-en PDF formátumban: gkdh4@uni-miskolc.hu)

Az intézeti bírálatok beküldési határideje: 2018. november 15. (csütörtök)

Az Intézményi TDK konferencia ideje: 2018. november 19. (hétfő)

 Kari záróünnepség: 2018. november 26. (hétfő)