Oktatás

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara nagy utat tett meg az 1949-es alapítása óta. A kor kihívásaihoz, az ipari környezet igényeihez, a társadalmi elvárásokhoz alkalmazkodva a mai napig folyamatosan bővül a kar képzési palettája.

_LB_8695.jpg

Az oktatási-képzési rendszerben fontos változást jelentett a bolognai rendszerre való 2005-ös átállás. A három egymásra épülő szint mindegyikén indítunk képzéseket. Jelenleg 11 alapszakon (Energetikai mérnöki, Gazdaságinformatikus, Gépészmérnöki, Ipari termék- és formatervező mérnöki, Járműmérnöki, Logisztikai mérnöki, Mechatronikai mérnöki, Mérnökinformatikus, Műszaki menedzser, Programtervező informatikus, Villamosmérnöki) és 6 mesterszakon (Energetikai mérnöki, Gépészmérnöki, Logisztikai mérnöki, Mechatronikai mérnöki, Mérnökinformatikus, Villamosmérnöki) várjuk a továbbtanulni vágyókat. A tudományos fokozat megszerzésére a kar két doktori iskolájában van lehetőség.

A karunkra felvételizők immár 10 alapképzési, valamint 5 mesterképzési szakon a duális képzési formát is választhatják, mely kettős tagolása (intézményi és vállalati szakasz) révén biztosítja a képzés komplex, gyakorlatorientált voltát.  Képzési rendszerünkben új színfoltot jelent a távoktatási formában meghirdetett Mérnökinformatikus [rendszergazda] felsőoktatási szak.