2024. május 22. (szerda) 19:08

Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban

MEGNYITĂ“.jpg2024. május 22-én sikeresen megtartottuk a Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2024 elnevezésű vándorkonferenciát, melyet idén a Miskolci Egyetem rendezett meg a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága valamint a Miskolci Területi Bizottság Gépészeti és Informatikai Szakbizottsága közreműködésével.

A konferencia plenáris ülésén 3db előadást hallgathattunk meg a Debreceni Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem és a szolnoki Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktató-kutató kollégáitól. A ezt követően állófogadáson lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre és tapasztalatcserére, majd a délután folyamán 10db magyar és angol nyelvű szekcióban további 85db prezentációban osztották meg a legújabb kutatási témákat, projekt eredményeket és tapasztalatokat a műszaki területen tevékenykedő szakemberek. A programfüzet és további információk megtalálhatók a konferencia weboldalán.

A konferencia előadásainak kivonataiból készült kiadvány elérhető az MTA Debreceni Területi Bizottság honlapján.:
Műszaki Tudomány az Észak-kelet Magyarországi Régióban Konferencia Kiadványok - MTA TABT

Több prezentációból cikk is született melyeket a Multidiszciplináris Tudományok valamint a Geosciences and Engineering című lektorált online folyóiratokban lehet megtalálni.

 

Vissza