2023. július 10. (hétfő) 12:21

Díszdoktori címet kapott Dr. David Porter

Díszdoktori címet vett át a Miskolci Egyetemen Dr. David Porter professzor, a metallográfia egyik legnagyobb nemzetközi szaktekintélye
 
Az Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet javaslatára és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar előterjesztésére a 2023. június 29-én megtartott diplomaátadó ünnepségen doctor honoris causa címet vett át Dr. David Porter professzor, a finnországi University of Oulu professzor emeritusa.
 
Dr. David Porter Cambridge-ben doktorált, több évtizeden keresztül dolgozott kutatás-fejlesztési vezetőként az acéliparban, majd a finnországi University of Oulu intézményben intézetigazgató professzorként vonult nyugdíjba. Jelenleg a University of Oulu professor emeritusa.
 
„Phase Transformations in Metals and Alloys” című könyve a nemzetközi és egyben a magyar anyagtudománnyal foglalkozó szakemberek rendszeresen hivatkozott műve. A Google Scholar adatbázisa szerint összesen mintegy 20 000 hivatkozása van, amelyekből 10 000 erre a könyvére vonatkozik. Az ünnepséget megelőző napon tartott „Carbon Diffusion Phenomena during the Transformation of Austenite to Lath Martensite” című díszdoktori előadásában a 2022-ben megújult könyv (4. kiadás) 1., 2. és 6. fejezetében szereplő ismereteket osztotta meg az érdeklődőkkel. Az előadásában elhangzott információkat a nagyszilárdságú acélokra vonatkozó kutatási tevékenységeink mellett az oktatásban is igyekszünk hasznosítani.
Vissza