2021. február 12. (péntek) 10:07

A Magyar Hegesztési Egyesület kitüntetettjei között az Intézet oktatói és hallgatói

MAHEG ATI.jpg

 

 

 

 

A Magyar Hegesztési Egyesület kitüntetettjei között az Intézet oktatói és hallgatói

Az Magyar Hegesztési Egyesület nagyra értékeli és megbecsüli a hegesztő közösség szolgálatában és fejlődésének elősegítésében, valamint az emberi értékek gyarapításában kifejezett kimagasló, példamutató tevékenységet, amely elismerésére díjakat alapított. Az elismerések az egész hegesztő közösséget érintő ünnepélyes esemény, a kétévente megrendezésre kerülő hegesztési konferencián kerül sor.

Január végén a XXX. Jubileumi Nemzetközi Hegesztési Konferencia keretében az Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet részéről Posztumusz Életmű Díjat kapott Dr. Komócsin Mihály nyugalmazott egyetemi docens a hegesztés és anyagtudomány terén végzett kiemelkedő oktatási és tudományos tevékenysége, a hegesztés nemzetközi képviselete terén végzett munkássága, életműve elismeréséül.

Komócsin Mihály.jpg

Dr. Komócsin Mihály

 

Az Anyagszerkezettani és Anyatechnológiai Intézet jogelődjének tekintett Mechanikai Technológiai Tanszéket alapító Zorkóczy professzoról elnevezett díjat vehetett át Dr. Lukács János professzor, intézetigazgató. A Zorkóczy Béla Érmet közel 40 éves, a hegesztés és az anyagvizsgálat terén végzett kiemelkedő oktatási és tudományos, valamint közéleti tevékenysége elismeréséül ítélte oda részére a szakmai közösség.

Prof. Dr. Lukács János

Prof. Dr. Lukács János

 

A Rittinger János Diplomaterv pályázaton elismerésben részesült Kovács Judit doktorandusz hallgató „A 7075-T6 nagyszilárdságú alumínium ötvözet hőhatásövezeti tulajdonságainak elemzése fizikai szimulátorral” című kiemelkedő mesterképzési diplomamunkájáért.

Kovács Judit

Kovács Judit

 

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Vissza