2024. június 12. (szerda) 11:27

Duális workshop 2024.05.24.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar 2024. május 24-én duális pályaválasztási workshopot szervezett, melynek során tájékoztattuk a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karára jelentkezett középiskolás diákokat és alapdiplomával rendelkező mérnököket, informatikusokat a Karon folyó duális képzésről, valamint konzultációs lehetőséget biztosítottunk számukra a képzésben résztvevő vállalatok képviselőivel.

A Karon 2015 szeptemberében indult a duális képzés a logisztikai mérnöki, a mérnökinformatikus és a programtervező informatikus alapszakokon, mely képzést folyamatosan bővítve 2017 szeptemberében nyolc alapszakon és egy mesterszakon indítottunk el.

Jelenleg a Kar által meghirdetett összes alapszakon és mesterszakon lehetőség van a duális képzésbe való bekapcsolódásra.

A Kar az ipari partnerek igényeire alapozva 2024 szeptemberétől gazdaságinformatikus, gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, járműmérnöki, logisztikai mérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, programtervező informatikus és villamosmérnöki alapszakon, valamint gépészmérnöki, mechatronikai mérnöki és villamosmérnöki mesterszakon hirdetett meg duális képzést

A pályaválasztási workshop előtt egyeztető fórumot szerveztünk a vállalatok képviselői számára a Kar vezetőivel és az egyes alap- és mesterszakok szakfelelőseivel a duális képzés sikeres megvalósítása érdekében. A fórum keretében tájékoztatót tartottunk ipari partnereink számára a duális képzések megvalósítására vonatkozó jogszabályi változásokról.

A rendezvényről készült további fotók itt érhetők el: Duális pályaválasztási workshop a Miskolci Egyetemen | Flickr

Vissza