2018. június 26. (kedd) 08:23

15%-kal nőtt a felvett hallgatók száma a Gépészmérnöki és Informatikai Karon

GEIK_gratulacio_2.jpg

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar a 2018 évi nyári felvételi létszámok tekintetében nemcsak megőrizte, hanem tovább javította a műszaki és informatikai képzési területen megszerzett biztos pozícióját. A tavalyi évhez képest idén 15%-kal több hallgató került be az állami ösztöndíjas és önköltséges képzésekre, jelentős mértékben – 38%-kal – növekedett a mesterképzésekre felvettek száma.

Különösen örvendetes, hogy mind a műszaki, mind az informatikai képzési területhez tartozó szakok többségében emelkedtek a létszámok, e tekintetben kiemelendő a gépészmérnöki, a logisztikai mérnöki, a programtervező informatikus, illetve a villamosmérnöki alapképzési szak, valamint a mérnökinformatikus mesterképzési szak.

A kar oktatási palettájának új színfoltja – a már futó nappali tagozatos képzés mellett – a levelező munkarendű mérnökinformatikus mesterképzési szak, amely iránti érdeklődés igazolta a szak bevezetésének létjogosultságát.

A mesterszakos képzéseknél továbbra is fennáll a részidős képzési forma irányába mutató eltolódás, melynek valószínű oka, hogy már az alapdiploma birtokában is sikerült a végzetteknek olyan ígéretes szakmai karriert biztosító pozícióban elhelyezkedni, melyet nem szívesen adnak fel a nappali tagozatos tanulmányok kedvéért. A kar képzéseinek elismertségét mutatja az az örömteli jelenség, hogy a mesterszakokra jelentkezők között egyre nagyobb számban vannak olyanok, akik más intézményben vagy karon szerezték alapdiplomájukat.

Az ipari szereplők és a jelentkezők körében továbbra is népszerű a duális képzési forma, az idei eljárásban 25 hallgató a vállalati felvételeit már sikeresen abszolválta, közülük 5 fő mesterképzésben vesz majd részt.  

Vissza