2018. február 20. (kedd) 06:09

Hídépítő Innovációs Verseny

Tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Miskolci Egyetem, idén az EFOP 3.4.4-16-2017-0008 Tudás-Vár a Miskolci Egyetem! projekt keretében a Miskolci Egyetem Oktatásának Fejlesztéséért Alapítvány támogatásával a Hídépítő versenyt

A feladat az volt, hogy létre kellett hozni, megadott pálya-alapok mellett, a PONTIFEX II program felhasználásával a megfelelő acél- és kábelelemekből álló hídszerkezetet, mely nem megy tönkre a járművek áthaladásakor és a legolcsóbb kivitelű (a program költséget számol). A verseny két ágon folyt: a magyarországi középiskolák és a határon túli magyar középiskolák körében.
A legjobb pályaművek mindkét ágon egy-egy notebook számítógépet nyertek. Pályázat érkezett be több hazai középiskolából, valamint a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontból Magyarkanizsáról, a Vajdaságból. Az első díjat Molnár Viktor nyerte a Vajdaságból, illetve Zsófi Csaba a Szepsi Laczkó Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző iskola tanulója Sátoraljaújhelyről. Az ünnepélyes díjátadás február 16-án volt az Egyetemi Szenátusi teremben. A díjakat Dr. Jármai Károly, és Dr. Kota László adták át.

Vissza