2021. január 13. (szerda) 11:50

Ajándék forrasztópáka az elektrónak

Az Apex Tool Group Hungária Kft. és az SOS Electronic Kft. cégektől egy jó minőségű forrasztó állomást kapott az Elektronikai és Elektrotechnikai Tanszék.

Egy, az iparban is előszeretettel használt Weller WTP90-es forrasztópákát és egy Weller WT1-es tápegységet kapott az Elektrotechnikai és Elektronikai Tanszék. A járványügyi helyzetre való tekintettel az Apex Tool Group Hungária Kft-től és az SOS electronic Kft-től csak 1-1 ember érkezett az átadásra.

IMG_20201119_142017.jpg

A forrasztó állomás átadása után beszélgettük egy kicsit a szakmáról, valamint az oktatás és a tanszék jelenlegi helyzetéről. Sajnálatos módon a távoktatás miatt a forrasztási gyakorlatok elmaradtak mostanában a villamosmérnök hallgatóink számára, de amint lehetőségünk lesz, hogy jelenléti oktatást tartsunk, az új Weller pákát is használatba vehetik majd a diákok.

20210113_093906.jpg

Elmondható, hogy ilyen típusú forrasztópákával egyikünknek sem volt még dolga, mind a tanszéken, mind saját állományban más típusú és márkájú pákákkal dolgozunk. Maga a páka rendkívül gyorsan felfűt, a 90W-os teljesítményével igen sokrétű alkalmazása lehetséges. Nagyon könnyű, de mégis kézreálló, precíz a fogása, szinte öröm vele a munka. A tápegység robosztus, jó minőségű, a kezelését könnyen meg lehet tanulni. Nagyméretű kijelzőjén könnyű ellenőrizni a szükséges paramétereket. A páka állványához pákahegy tisztító szivacs és fém gyapot is jár, így a szettet azonnal lehet használni.

IMG_20201119_143203.jpg

Ezúton is köszönjük szépen a két cégnek a nagylelkű felajánlást, a páka jó, ha nem a legjobb helyre került. Reméljük, hogy minél több projektben fogja segíteni a munkánkat ez az eszköz, valamint bízunk abban, hogy további együttműködést tudunk kialakítani a két céggel.

Vissza