Oktatás

A Logisztikai Intézet mindig igyekezett oktatási és kutatási palettáját és struktúráját a gazdaság mindenkori igényeihez igazítani. A Logisztikai Intézet elsősorban a Gépészmérnöki és Informatikai Karon, továbbá a Gazdaságtudományi Karon is lát el oktatási feladatokat.
A Gépészmérnöki és Informatikai Karon BSc szintű képzésben a Gépészmérnöki Szak Logisztikai és Termelésirányítási Szakirányát, a Mérnök-Informatikus Szak Logisztikai Rendszerek Szakirányát, valamint 2014-től a Logisztikai Mérnök Szakot gondozza.
Az intézet a Gépészmérnöki és Informatikai Karon MSc szintű képzésben a 2010-től indult Logisztikai Mérnöki MSc Szakot koordinálja, továbbá jelentős szerepet vállal a Gazdaságtudományi Karon folyó Logisztikai Menedzsment Szak oktatásában.
Ezeken túl az Intézet számos logisztikai tárgyat oktat a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, illetve a Gazdaságtudományi Kar több szakán is.
Az Intézet a Gépészmérnöki és Informatikai Kar két Doktori Iskolájában is folytat oktatási tevékenységet.
A nemzetközileg is elismert elméleti oktatás mellett korszerűen berendezett laborok biztosítják a gyakorlati képzés színvonalát. Jelenleg működő laborok: a hightech automatizált logisztikai labor, a termékazonosítási labor és a virtuális logisztikai tervező labor.
A logisztika tématerület jelentőségét és népszerűségét jól mutatja, hogy az Intézetben évente több mint 100 hallgató készíti és védi meg sikeresen diplomatervét, illetve szakdolgozatát.