Dr. Barabás Péter

 1. Keresőoptimalizált weboldal készítés - kiadva!
  programozási rész Ismertesse a Google keresőmotorjának működését, értékelő rendszerét. Foglalja össze milyen szempontokat, irányelveket kell betartani weboldalak tervezésénél, készítésénél ahhoz, hogy egy adott keresőben minél jobb helyen szerepeljenek. Tervezzen egy weboldalt, amelyet az ismertetett szempontok szerint optimalizál! A keresőben az oldalnak az első 20 találatban benne kell lennie. Implementálja a tervezett weboldalt! Értékelje a kapott eredményeket, összegezze munkáját!

Dr. Kovács László

 1. A nem szabványos adatok lehetséges tárolási módszerei, különböző nyelvek és adatbázisrendszerek segítségével a weben. - kiadva!
  programozási rész Adatbázis-kezelők adattípusainak áttekintése, kezelésük SQL-ben. A Java és PHP nyelv ismertetése az adatbázis kezelés szempontjából (SQL API). Nem szabványos adatok kezelése a gazdanyelvben. Nem szabványos adatok kezelése az SQL API-ban. Adatkezelés, adattárolás hatékonysági kérdései. Javaslatok az SQL nyelv kibővítésére a nem-szabványos adatok kezelése területén. A szöveges tárolástól eltérően a fő hangsúly most a képi és hang tárolására összpontosul. Vizsgálatba bevonandó adatbázis-kezelők: MySQL, Oracle, SQLServer
 2. Adatbázis tesztelési eszközök áttekintése és értékelése
 3. Adatmanipulációs és perzisztencia Java és .NET környezetben
 4. Audio adatok tárolása, kezelése SQL adatbázisokban
 5. Az OpenGL és az XML alapú grafikai leiró- és fejlesztőeszközök összevetése - kiadva!
  programozási rész VRML, X3D illetve SVG nyelvek funkcionalitásának összehasonlítása az OpenGL nyelvvel. Hatékonyságelemzés az egyes megjelenítési környezetekben, ezek összevetése. Mérőszámok vizsgálata, tesztek készítése. Komplexitás, fejleszthetőség és újrafelhasználhatósági lehetőség vizsgálata a megírt alkalmazásoknál. Az SVG, VRML, X3D, OpenGL összefoglaló értékelése.
 6. Grafikus workflow tervező és ütemező rendszer elkészítése - kiadva!
  programozási rész Szakdolgozatom célja egy online grafikus workflow rendszer létrehozása. Workflow alapok, feladat ütemezés. Grafikus workflow gráf szerkesztés. Workflow paraméterek, kódolás. Workfow szimuláció. Ütemező, optimalizálás. A megvalósításhoz szükséges programozási nyelvek: PHP, JavaScript, MYSQL adatbázis kezelő rendszer.
 7. MVC alapú kód-generáló Javascript/PHP környezetbe
 8. Programkód generáló XML adatokból
 9. Web-es űrlap generátor - kiadva!
  programozási rész Szakdolgozatom célja egy online web 2.0 űrlap készítő rendszer fejlesztése és tesztelése. Drag&Drop, WYSIWYG kezelőfelület, szövegszerkesztő. Esemény kezelő megtervezése. Automatikus kódgenerálás különböző programozási nyelvekre. Automatikus űrlapkészítés adatbázisokhoz. E-mail küldés. CAPTCHA spam védelem. Megvalósításhoz szükséges programozási nyelvek: PHP, JavaScript, XML, XFORMS, XHTML, CSS, jQuery JavaScript library. MYSQL adatbázis kezelő rendszer.

Dr. Krizsán Zoltán

 1. FRIToolbox - fuzzy szabályinterpolációs benchmark feladatok kidolgozása - kiadva!
 2. FRIToolbox - fuzzy szabályinterpolációs keretrendszer kidolgozása - kiadva!
 3. FRIToolbox - fuzzy szabályinterpolációs módszerek kidolgozása - kiadva!

Dr. Mileff Péter

 1. Valósidejű domborzat modellezés és megjelenítés a számítógépes grafikában - kiadva!
  programozási rész A dolgozat célja, hogy megvizsgálja a mai modern számítógépes grafikában alkalmazott megoldásokat a domborzatok modellezésénél. Főbb szempontok az alábbiak lennének: a domborzat valósidőben történő szekesztése, és speciális, a hardveres gyorsítókártyáknak megfelelő megjelenítési technikák alkalmazása. A domborzat textúrázási lehetőségeinek vizsgálata, modern árnyékolók alkalmazása, törekvés a realisztikus megjelenítésre. Időjárási viszonyok és víz szimulálása.

Dr. Pance Miklós

 1. Sales Forecast program fejlesztése - kiadva!
  programozási rész Sales forecast program fejlesztése, amely az adatbázisában található eladási adatokból megbecsüli, hogy a jövőben milyen eladási tendencia várható. A becslés rövid-közepes távú, amely eredménye az eladás, termelés, raktározás szempontjából felhasználható, éppúgy, mint az üzleti tervezésnél. A program tervezése megfelelő szoftverfejlesztési módszerek alkalmazásával történik. Grafikus felhasználói felület kialakítása, a könnyebb kezelhetőség érdekében. Implementációja Java környezetben történik, a hordozhatóság érdekében.

Smid László

 1. Post-quantum crypto algoritmusok elemzése - kiadva!
  programozási rész Ismerje meg és mutassa be összehasonlító elemzéssel a - a kvantumszámítógépek számára is nehéz problémákon alapuló - post-quantum crypto algoritmus típusok mindegyikéből egyet-egyet és mintaadatokkal (mintakóddal) próbálja bemutatni a működésüket! Az egyes típusok közül preferált algoritmusok: Merkle (hash-based), McEliece és/vagy Niederreiter (code-based), NTRU (lattice-based). A munka során fordítson különös figyelmet a kulcsok felhasználási paramétereire (pl. korlátozott N darab e-aláírás, rejtjelezés létrehozására jó-e egy kulcskészlet vagy korlátlanra)!
  Az algoritmusok leírásai:

Szűcs Miklós

 1. Alkalmazásfejlesztés Androidos környezetben - kiadva!
  programozási rész Android kialakulásának története, mobiltelefonos operációs rendszer bemutatása, Android platform felépítése, Android operációs rendszer bemutatása fejlesztői szemszögből, Java programozási nyelv felépítése, Android API-k ismertetése, Alkalmazásfejlesztés Androidos rendszerre
 2. Folyamatütemező rendszer készítés grafikus kezelőfelülettel - kiadva!
  programozási rész A felhasznált fejlesztői rendszerek kialakulásának története és részletes ismertetése. Ismertesse fejlesztői szemszögből a munkafolyamat ütemezés lépéseit. A szoftverfejlesztés alapját egy adatbázis kialakítása teszi ki, mindezt olyan grafikus kezelőfelülettel, amellyel az egész rendszer vezérelhető.
 3. Szállásfoglalási rendszer kialakítása dinamikus környezetben - kiadva!
  programozási rész A felhasznált fejlesztői rendszerek kialakulásának története és részletes ismertetése. A szoftverfejlesztés alapját egy olyan adatbázis kialakítása teszi ki, amely MYSQL segítségével egyszerűen kialakítható. A MYSQL adatbázis PHP-n keresztüli elérése, kezelése. Végül egy olyan grafikus felhasználói felület létrehozása, amellyel az egész rendszer vezérelhető.
 4. Webáruház - kiadva!
  programozási rész Webáruház funkcióinak ismertetése (statikus, dinamikus funkciók). Felhasznált programozási nyelvek: PHP, MySQL, Jquery, JavaScript, CSS rövid ismertetése. Statisztika készítése eladásokról, megrendelésekről (szöveges, grafikus). A cél olyan webáruház létrehozása, melynek legtöbb funkciója dinamikusan változtatható a sokrétű felhasználás érdekében.